Tennis

OLTC Sports verzorgt trainingen voor reguliere jeugd, selectiejeugd en volwassenen op zowel recreatief- als wedstrijdniveau.

Reguliere jeugd

OLTC is een van de grootste jeugdverenigingen van Nederland. De reguliere jeugd van 4 jaar t/m 17 jaar speelt daar een zeer belangrijke rol in. OLTC Sports verzorgt alle trainingen en clinics bij OLTC en doet er alles aan om iedereen veel plezier te laten beleven aan de mooie sport tennis.

In het winterseizoen kan ingeschreven worden voor groepsles in een 3-4-5-tal, waarbij kinderen op basis van leeftijd, niveau en beschikbaarheid worden ingedeeld. De les vindt plaats op een vaste dag en tijdstip, in een vaste groep, totaal 22 lesweken.

In het zomerseizoen bieden we, naast groepslessen in een 3-4-5-tal, waarbij kinderen 1x per week trainen op een vaste dag en tijdstip, aan jeugd t/m 12 jaar een speciaal trainingsprogramma aan; Sprong voorwaarts. Bij dit programma kan je wekelijks zelf kiezen hoe vaak je op de vastgestelde tijden komt tennissen, totaal 22 weken.

Voor de jongste jeugd van 4 t/m 6 jaar bieden we Tenniskids blauw in het zomerseizoen aan. De lessen vinden plaats op vrijdag van 15.15-16.00u en zullen plaatsvinden in een reeks van 5 trainingen, waarna besloten kan worden of een leerling aan een nieuwe reeks wil starten of niet. Kinderen die deelnemen aan tenniskids blauw hoeven niet lid te worden van OLTC.

In nauwe samenwerking met de jeugdcommissie worden er bij OLTC allerlei leuke evenementen georganiseerd. Denk hierbij aan het Paastoernooi, ROGG toernooien en dé feestweek van het jaar; de jeugdonderlinge. Een week waarin veel getennist wordt, maar er naast de baan ook een vol programma is met allerlei leuke activiteiten.

Heb je vragen over alle mogelijkheden omtrent jeugdtennis, stuur dan een email naar beau@oltcsports.nl

Selectie jeugd en OLTC academy

OLTC jeugd en senioren selecties zijn spelers en speelsters die geselecteerd zijn door de technische commissie van de vereniging. De verwachting is dat de selectie spelers en speelsters minimaal niveau 4 of meer zijn/halen en in de hogere teams van de vereniging spelen. Alle spelers en speelsters krijgen een bijdrage van de vereniging voor deelname aan de selectie en zijn dan verplicht om, onder andere, deel te nemen aan de competities en toernooien namens OLTC.

Academy spelers kunnen selectie spelers zijn van OLTC, maar dit is niet verplicht. Spelers en speelsters van andere verenigingen die op niveau willen trainen zijn welkom bij de Academy. OLTC selectie spelers kunnen buiten het selectie programma van de vereniging extra met het Academy programma aan de slag gaan. Enige voorwaarde om lid te worden van de OLTC academy is dat tennis op nummer 1 staat. De drive moet zijn om alles uit het mooie tennisspelletje te halen.

OLTC Academy heeft een zeer uitgebreid programma en mogelijkheden. Een programma dat voor elke speler op maat gemaakt kan worden. Privé trainingen, duo trainingen en groepstrainingen; alles is mogelijk. Extra mogelijkheden bij de Academy;

 • Voedingsadvies; Beau gaat hiermee met je aan de slag. Voor de serieuze sporters mag dit niet ontbreken
 • Fysieke trainingen; privé of in een groep fysiek trainen en begeleiding krijgen. Elk lichaam is anders en om alles uit je tennis te halen is dit een essentieel onderdeel
 • Wedstrijdbegeleiding; voorbespreking met trainer, trainer bekijkt wedstrijd en na de wedstrijd volgt een nabespreking
 • Mentale begeleiding en trainingen. Een onderdeel waar steeds meer aandacht voor is

Interesse om te trainen bij de OLTC Academy? Neem contact op met Onno via onno@oltcsports.nl.

Volwassenen

Op OLTC is er onder de volwassenen altijd veel enthousiasme en animo om training te volgen. Wij merken dat iedereen altijd heel blij wordt van tennis (en van training), zeker in de buitenlucht. Naast uiteraard het verbeteren van jouw tennisspel, is het de ideale manier om mensen te ontmoeten en ook nieuwe tenniscontacten op te bouwen.

We zullen samen met ons lerarenteam komend seizoen weer met veel enthousiasme de trainingen verzorgen.

Je kunt je inschrijven voor groepsles in een 3/4/5-tal. Je volgt dan training gedurende het hele seizoen op een vaste dag op een vast tijdstip met een vaste groep. Er wordt vaak in groepen van 5 personen getraind vanwege het grote ledenaantal op de club en doordat we de impopulaire lestijd 22.00-23.00 hebben geschrapt. Met tennissen op dat tijdstip maakten we niemand blij. Privé-les is ook mogelijk tussen 12.00-16.00. De lestijden zijn op maandag t/m vrijdag 9.00-16.00 en 18.00-22.00, op zaterdag 9.00-13.00.

 

Lesreglement

Vaak zijn er vragen over het al dan niet doorgaan van de lessen op bijzondere dagen en bij slechte weersomstandigheden. Dit zijn onze regels:

 • Op officiële feestdagen en tijdens vakanties is er géén training.
 • Ook is er géén training in de avonden gedurende de week van het Proper Open Toernooi op de club in september (let op: de ochtendtrainingen gaan dan wel door!)
 • Tennislessen die uitvallen i.v.m. officiële feestdagen en het Open Toernooi worden ingehaald.
 • Zonder tegenbericht gaat de les altijd door, neem bij twijfel i.v.m. weersomstandigheden contact op met de desbetreffende trainer (check ook webcam op oltc.nl).
 • Bij buitenlessen hanteren we de VNT-regel (van de Vereniging van Nederlandse Tennisleraren)
  • de 1e slechtweerles wordt niet ingehaald, de 2e slechtweerles wel, de 3e niet en de 4e wel. Er worden maximaal 2 slechtweerlessen ingehaald.
  • Hiervoor worden maximaal 2 weken aan het eind van de lescyclus gereserveerd.

Bij een blessure kun je een invaller aandragen, mits van gelijkwaardig niveau. Er wordt geen restitutie van het lesgeld verleend. Zoek je een sparringpartner c.q. tennismaatje? We helpen je graag.

Heb je vragen over tennis voor volwassenen, mail dan naar marco@oltcsports.nl